Участия

SOCIAL SALSA OPEN 2009

 1. Регистрация: двойките са длъжни да се регистрират преди състезанието, като попълнят стъответния регистрационен формуляр и заплатят такса за участие от 30 лева (за двойка). Повече информация търсете при вашия инструктор или на тел. 0898477002
 2. Състезателни дивизии: състезателите ще бъдат разделени в две дивизии:
   - Дивизия за начинаещи – тук е задължително трябва и двамата състезатели да са се занимавали със салса не повече от една година.
  - Дивизия за средно-напреднали – тук могат да се включат всички желаещи.
 3. Начин на протичане на състезанието:

  Първи тур(квалификации): Свободно танцуване(freestyle). Двойките, които са разпределени в серии, танцуват върху непознат за тях музикален микс, включващ една или две песни с продължителност между минута и минута и тридесет секунди. Без значение е стилът на тацуване(cuban, LA style On1, NY style On2). Поддръжки и акробатики са ПОЗВОЛЕНИ. Двойките с най-предно класиране отиват на полуфинала.

  Втори тур(полуфинал): Свободно танцуване(freestyle). Двойките, които са разпределени в серии, танцуват върху непознат за тях музикален микс, включващ една или две песни с продължителност между минута и минута и тридесет секунди. Без значение е стилът на тацуване(cuban, LA style On1, NY style On2). Поддръжки и акробатики са ПОЗВОЛЕНИ.
  Трите двойки с най-предно класиране отиват на финала.

  Трети тур(финал): Свободно танцуване(freestyle). Двойките, които са в една серия, танцуват върху непознат за тях музикален микс, включващ една или две песни с продължителност не повече от две минути. Без значение е стилът на тацуване(cuban, LA style On1, NY style On2). Поддръжки и акробатики са ПОЗВОЛЕНИ.

  Забележка: нито една двойка в нито един момент няма да бъде оставена да танцува сама на сцената. Състезанието има характер на “надиграване”. Не са задължително състезателите да бъдат облечени с танцови костюми, но е препоръчително. Можете, докато танцувате, да промените съответния стил на танцуване(например от “cuban” преминете в” LA stytle”) , но без това да засяга вашия “timing”.
 4. Критерии за оценка на състезателите
  - Спазване на темпото (Timing)
  - Музикалност
  - Техника/Партниране/
  - Стил

  Съдиите ще направят своята оценка на състезателите въз основа на следните критерии:
   - "Timing": Съдиите ще следят внимателно за спазване на темпото. Ако влезете на “едно” трябва да продължите да танцувате на 1 до края на музикалния микс. Ако влезете на “две” трябва да продължите да танцувате на 2 до края на музикалния микс.
   - Музикалност: При тази критерий е от значение - дали двойката използва и интерпретира акцентите и паузите на музиката. Дали успява да долови и емоционално да отрази настроението на различните музикални инстументи, различните музикални сюжети. Вариативност на двойката да танцува по вокала, барабаните, пианото, тромпета и т.н.
   - Техника/Партниране: Този критерий е в голяма степен свързан с воденето и следването на партньорите от двойката, както и с контакта между тях. Допълнителни фактори са сложността на комбинациите им и колко чисто са изпълнени. техническото изпълнение на акробатики, поддръжки ; въртенета и др. При този критерий влизат и пазене на баланс, синхрон, липса на контакт и др.
   - Стил: В тази графа ще е от значение наличието на: правилни линии на ръцете, точност и плътност на стъпката при движението по сцената, лекота на движението, грациозност, чистота на изпълнението на танца.

От участниците се очаква да бъдат етични и да избягват пререканията и разсейването на своите конкуренти по време на танц. Участниците сте бъдат оценявани от момента в който стъпят на дансинга (с началото на Първия тур) - тяхната поява (излизане на сцената), поклони и изход от сцената.


Екскурзия Банско 2011

Начало /  / SOCIAL SALSA OPEN 2009
Street Salseros bottom
All Rights Reserved © StreetSalseros Academy, 2009 Уеб дизайн Реклама Връзки