Първи сме!

Моника и Симеон спечелиха UK Salsa Open Championship. Честито!

От 23.09 до 25.09.2005 г. се проведе UK салса фестивал, който е най-големият и престижен  форум за салса в Европа и един от най-големите в света. На този световен фестивал се събират едни от най-добрите танцьори и учители по салса. Трите дни от форума протичат при плътна програма. През деня се провеждат уъркшопи, където танцьори от цял свят учат от майсторството на най-добрите инструктури. Вечерите протичат под знака на бурни купони, които приключват в ранни зори. Третото значимо събитие в рамките на фестивала е провежданото състезание, в което мерят сили едни от най-добрите състезатели по салса. На проведеното през 2005 г. състезание участват двойки от цяла Европа, САЩ и Куба. В това число са включени и регионалните шампиони на Англия, които по право участват директно във финалния тур на състезанието.
България е представена от една двойка по салса – Мони и Моника. Двамата са елитни салса-инструктори, които имат собствени школи в София. Поканени са да участват в състезанието лично от г-н Пол Йънг – организатор на UK салса фестивал, след като е наблюдавал шоу-представянето им на Първия муждународен салса-фестивал проведен преди няколко месеца в България. За Мони и Моника това е първото посещение на салса-фестивала в UK, които са абсолютно непознати за журито и останалите участници. Състезанието протича в два кръга – свободно танцувавне и изнасяне на шоу-програма. Още в първия кръг – свободното танцуване – Моника и Симеон се открояват като фаворити, които доминират над останалите участници и стават любимци на публиката. Във втория кръг тяхната шоу-програма е най-аплодираната. Съвсем логично на тях е присъдено първото място, като двамата побеждават всички останали, включително представителите на домакини и на Куба-родината на салсата. Това е неочакван, но напълно заслужен успех за българските танцьори. Това не е първата им титла за България, тъй като през 2004 г. печелят 3-то място на международното състезание на фестивала в Хамбург в раздела за професионалисти.

Първото им място на състезанието на най-големия салса форум в Европа – този във Великобритания, е първата и засега единствена победа в такъв мащаб на българска двойка в чужбина. Ставайки победители в това престижно състезание, Симеон и партньорката му получават право да представят България в Лас Вегас, САЩ на световния шампионат по салса. Там те отново ще премерят сили с най-добрите в света след по-малко от 3 месеца.


 Моника и Мони подаряват победата на всички свои ученици и приятели, които вярваха до последния момент в тях и споделиха радостта им от успеха.

Моника и Мони изказват специални благодарности на Стефан и Гулико, както и на всички българи на състезанието в UK, които ги подкрепяха изцяло и им даваха увереност и кураж през отделните етапи на състезанието.


На финал!

Начало /  /  / Първи на UK Open 2005
Street Salseros bottom
All Rights Reserved © StreetSalseros Academy, 2009 Уеб дизайн Реклама Връзки