Как да подобриш начина, по който танцуваш ?

Салса стъпки в синхрон с музиката. Основна стъпка в салсата. Салса стъпки в кубинска салса, LA салса, салса стъпки в NY стил салса... 

Стъпки

Основното движение в танцовите схеми на различните стилове салса е стъпването в синхрон с ударите на музиката. Салсата се групира най-добре на двойки тактове от 4 удара, броени като „1-2-3-...-5-6-7-...“. Кавалерът започва на 1 със стъпка на левия си крак. На 2 и 3 стъпва съответно с десния и левия. На 4 прави пауза или евентуално маркира движение с десния крак. На 5, 6 и 7, кавалерът стъпва съответно с десен, ляв и пак десен крак, отново последвано от пауза на 8. По правило всяка стъпка трябва да се изпълни с пълно пренасяне на тежестта. Дамската част е идентична, но с разменени ляво и дясно. При всички фигури и стилове, кавалерът започва с ляв крак, а дамата започва с десен крак.

Основна стъпка

Терминът основна стъпка или бейсик степ обикновено се отнася до движение напред-назад. На 1, 2 и 3, кавалерът стъпва напред (с ляв крак), на място (смяна - с десен) и назад (с ляв). На 5, 6 и 7 стъпва назад (с десен), на място (с ляв) и напред (с десен). Дамата прави същото, но с разменени напред и назад, така че двойката се движи назад и напред като цяло. Основната стъпка е част от много други фигури. Например, кавалерът може да танцува бейсик, докато дамата прави завъртане.

Могат да се използват следните варианти на основната стъпка, нарични „брейк“ (break).

  • Брейк напред (Forward break): Започвайки от произволен крак, стъпка напред, смяна, връщане, на 1,2,3 или 5,6,7.

  • Брейк назад (Back break): Започвайки от произволен крак, стъпка назад, смяна, връщане, на 1,2,3 или 5,6,7.

  • Брейк настрани (Side break): Започвайки от произволен крак, стъпка настрани, смяна, връщане, на 1,2,3 или 5,6,7.

     

     


Танцови филми, които можеш да гледаш?
Street Salseros bottom
All Rights Reserved © StreetSalseros Academy, 2009 Уеб дизайн Реклама Връзки